RI&E / Praktijkscan

De arbeidsomstandigheden verdienen continue de aandacht. Er kan gekozen worden uit twee verschillende screenings om een beeld te krijgen van uw praktijksituatie.

RI&E
 
RI&E staat voor Risico Inventarisatie & Evaluatie. Wanneer u een screening laat uitvoeren door PuHRe aan de hand van het branchespecifieke RI&E instrument, heeft u een totaalbeeld van uw praktijk in handen en voldoet u ook direct aan de wettelijke verplichting een actuele RI&E in huis te hebben. De onderdelen die in de RI&E behandeld worden, bestaan uit tandheelkundige specifieke risico's en risico's op het gebied van algemene arbeidsomstandigheden en omvatten de volgende onderdelen:
  • Inrichting en ergonomie
  • Infectiepreventie en hygiëne
  • Straling en gevaarlijke stoffen
  • Taken, werkoverleg en scholing
  • Gedrag, veilighied en verzuim
Praktijkscan Verantwoorde Zorg
 
De tweede mogelijkheid is een Praktijkscan Verantwoorde Zorg. Dit wordt een wel een "proefinspectie" genoemd. Hierbij worden alle IGJ kernpunten gecontroleerd, zoals hygiëne, infectiepreventie, röntgen en taakherschikking.
 
Het advies is te kiezen voor een initiële screening aan de hand van de RI&E, omdat u hiermee een beter totaalbeeld verkregen wordt van de praktijksituatie.